KOKEN ALS BIJ BAUT #1: DE AZIATISCHE OESTERS
Koken zoals wij bij BAUT doen, wie wil dat nou niet? Uiteraard zijn onze chefs de echte experts, maar met de recepten uit ons kookboek kan jij thuis gewoon koken zoals bij ons. De komende tijd zullen wij een paar recepten delen en mocht jij nou met deze recepten aan de gang gaan, zouden wij het weer super leuk vinden als jij dat met ons deelt.
DE AZIATISCHE OESTER
Bij BAUT staan we bekend om onze oesters. Ja, we serveren ze op de klassieke manier maar deze Aziatische variant is écht favoriet. Tijdens de borrel, maar ook als aperitief. De oester is niet meer weg te denken van de menukaart. Zo kwamen we ook ooit op het idee om het oesterfest te organiseren. Dit feest organiseren wij nog steeds en staat altijd garant voor een geweldige zondag. Uiteraard serveren wij de oesters standaard op ons menu, dus eigenlijk kun je altijd terecht voor je eigen oesterfest.
Aziatische oesters voor 4 personen
100 ml ponzusaus
100 ml chilisaus
50 ml vissaus
50 ml gembersiroop
50 ml sojasaus
1 eetl. sesamolie
Extra garnituur (optioneel)
Lente-uien, in dunne ringetjes
1 rode chilipeper, in dunne ringetjes
furikake zeewiermix
Maak de oester open en giet het vocht eruit. Meng de ingrediënten voor de Aziatische dressing met een staafmixer in een maatbeker. Meng de lente-ui met de rode peper en de zeewiermix. Zet een dotje zeewiermengsel in de onderste oesterschelpen, leg daarop een oester en sprenkel er wat van de dressing overheen.
Niet koken maar gewoon bij BAUT Oost eten? Boek snel je plekje!