Array ( [en] => Array ( [code] => en [id] => 1 [native_name] => English [major] => 1 [active] => 0 [default_locale] => en_US [encode_url] => 0 [tag] => en [missing] => 0 [translated_name] => Engels [url] => https://bautoost.nl/en/menu/ [country_flag_url] => https://bautoost.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/en.png [language_code] => en ) [nl] => Array ( [code] => nl [id] => 37 [native_name] => Nederlands [major] => 1 [active] => 1 [default_locale] => nl_NL [encode_url] => 0 [tag] => nl [missing] => 0 [translated_name] => Nederlands [url] => https://bautoost.nl/menu/ [country_flag_url] => https://bautoost.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/nl.png [language_code] => nl ) )NL
+31 (0)20 210 3011
Wibautstraat 125
1091 GL Amsterdam
Route
à LA CARTE
Biologische oesters, Zeeuwse Creuse No. 3 - 4 stuks. De klassieke Franse oester met mignonette en citroen, Oester Apostolis met Bloody Mary saus en granité van selderij en gemberbier, Oester Billy met Enoki, sambai en shiso, Oester Buddy met een schuim van knolselderij beurre blanc
13.5Tonijn, doperwten, gepekelde cantharellen, zwarte knoflook, tarama berbere-kruiden
15Crushed biet (v), Gerookte labneh, za’atar, hazelnoot, molasse
12,5Steak tartaar, oester, shiso, eidooier, sambai-azijn + supplement kaviaar Oscietra, per 5 gram €15,-
14Burrata (V), Groene asperge, hazelnoot-salsa, sinaasappel, verveine
13,5Prei (v), van de BBQ, amandel-miso crème, gedroogde eidooier, ‘petroto’ geitenkaas
13Octopus, fava, gekarameliseerde zilver-ui, kapper blad, tomaten poeder
15Roodbaars, gele curry pasta, ananas sambal, kruidensalade
14,5Gamba, orzo, gepofte paprika, salie
13,5Paddentoelen (V), duxelles, parmezaan, savooiekool, beurre blanc
13.5Buikspek, witte uien creme, gepofte ui, varkens jus, abrikozen mostarda
14GROEPEN
Groepen groter dan 8 personen serveren wij een 3-, 4-, of 5-gangen chefsmenu. Dit menu kan tevens als 'shared dining' geserveerd worden. Uiteraard houden wij hierin rekening met eventuele dieetwensen en allergieën mits deze tijdig bij ons bekend zijn.
3 gangen menu
37.54 gangen menu
47.55 gangen menu
57.5SPECIALS
Côte de boeuf (per 100gr) CUTS OF THE DAY. Van de BBQ, boter van rund, sjalot, bieslook
10.5Spitskool (V), 'Fiore Oudwijker', aardappelkaantjes, cashewnoten, olie van Oost-Indische kers
17,5Poussin, piepkuiken, kippen jus, savooikool, katenspek
24,50SIDES
Friet ‘frietboutique’, mayonaise, + €2.50 extra beurre noisette, Parmezaanse kaas, kruiden
5Kropsla, 'the french way'
5Broccoli, van de BBQ, schuim van bagna cauda, lotuswortel
6.5Venkel, citrus, ouzo, walnoot
6.5DESSERTS
Gebakken chocolade ganache, sinaasappel, olijfolie, crème fraiche, Maldon zout
9,5Eclair, koffie crémeux, praline van cashewnoten en kardemom, citrus, chocolade
11Kataifi, geitenkaas, pistache frangipane, gerookte amandel ijs, saffraan siroop
10Sorbet (VGN) per bolletje
4Dessert van de dag
10Hollandse kaas selectie, Skeapsrond, boeren Leidsche oud, blokje gewassen korst, blauwe geit, Abrikozen compote, noten-rozijnenbrood van ‘Fort Negen’
14BRUNCH CLASSICS
Scrambled tofu (VGN), 'Fort Negen' zuurdesem toast, rozen harissa, avocado, gemengde bladsalade
13.5Gepocheerd ei (2st.), toast van zuurdesembrood (Fort Negen), zalm, crushed avocado, gemengde salade
15 + spinazie €2BAUT Burger 2.0, huisgemaakte brioche, Holsteiner gehakt, ui, cheddar & friet ‘Frietboutique’ met mayonaise + €2.5 extra beurre noisette, Parmezaanse kaas, kruiden
18.5 / vegetarische optie: beyond meat burger + €1Caesar Salad, little gem, ansjovis, croutons, parmezaanse kaas, Amsterdamse ui,
13.5 + kippendij €2.5LUNCH MENU
TONIJN, doperwten, gepekelde cantharellen, zwarte knoflook, tarama
15CRUSHED BIET (V), Gerookte labneh, za’atar, hazelnoot, molasse
12,5STEAK TARTAAR, oester, shiso, eidooier, sambai-azijn + supplement kaviaar Oscietra, per 5 gram €15,-
14BURRATA (V), groene asperge, hazelnoot-salsa, sinaasappel, verveine
13.5PREI (V), van de BBQ, amandel-miso crème, gedroogde eidooier, ‘petroto’ geitenkaas
13OCTOPUS, fava, gekarameliseerde zilver-ui, kapper blad, tomaten poeder
15ROODBAARS, gele curry pasta, ananas sambal, kruidensalade
14,5GAMBA, orzo, gepofte paprika, salie
13,5BUIKSPEK, witte uien creme, gepofte ui, varkens jus, abrikozen mostarda
14PADDENSTOELEN (V), duxelles, parmezaan, savooiekool, beurre blanc
13,5Bar Bites
Crispy taco's (2), geiten shoarma, harissa yoghurt, watermeloen
11Oesterzwam (VNG), van de BBQ, kimchi emulsie, ume-soja lak
7.5Takoyaki ‘oliebollen', pulpo, tarama, wilde knoflook emulsie
9.5Zuurdesembrood (Fort Negen)(V), miso boter
5Okra (VGN), sweat chili, boekweit, sesam, koriander
8Oesters (4), De klassieke Franse oester met mignonette en citroen, Oester Apostolis met Bloody Mary saus en granité van selderij en gemberbier, Oester Billy met Enoki, sambai en shiso, Oester Buddy met een schuim van knolselderij beurre blanc
13.5Crudité (VGN), Geprakte avocado, chili vlokken, tuinbonen chips
9Prosciutto di Parma (100 gr)
11Gemarineerde olijven (VGN)
5.5Arancini (5)(V), mozzarella, tomaat, gekonfijte knoflook aioli
7.5Rundvlees bitterballen (5), huisgemaakte mosterdsaus
6.5Schelpen, Madame Jeanette, venkel, kaffir limoen
13,5BEENMERG, Parmezaan, peterselie salade, BBQ-zuurdesem + ‘Shoot the bone’ met Woodford Whiskey €5,-
9,5Cocktails
ESPRESSO MARTINI, 42 Below Vodka / Borghetti / koffie likeur / espresso
12CLARIFIED PORNSTAR MARTINI / 42 Below Vodka / passievrucht / vanille / champagne
10NO SCRUBS / Patron tequilla infused koffiebonen / Ancho Reyes / cola cordial / soda water
12CRYSTAL CLEAR CAIPIRINHA / Cachaca infused limoenschil / Acidic Solution / siroop
10BLUE VELVET / Bombay Sapphire / Violet Liqueur / citroensap / thijmsiroop / bitters
12COACHMAN’S CHOICE / Voerman Vieux / Bulleit Bourbon / Martini Rosso infused rozemarijn / kaneel siroop / bitters
11WELCOME TO THE JUNGLE / Bacardi Carta Blanca infused ananas / Bols Banana / Yellow Chartreuse / limoensap / siroop / bitter
110% COCKTAILS
Neegroni 0%: Martini Vibrante, Caraway-grapefruit cordial / sensei sencha
7Nojito 0%:Martini Floreale / munt-limoen cordial / 3 cents Soda Water
7Espresso Colada 0%: Everleaf / gecondenseerde kokos / Espresso / Gula Java
7Wit
Finca Constancia - Altozano, Verdejo, Sauvignon Blanc - Toledo ES
5.5 / 27Boschendal - 1685 Grande Cuvée, Sauvignon Blanc - Franschhoek, ZA
35Alvarinho 'contacto' Anselmo Mendes, Vhino Verde – Portugal
28Jackson Estate - Shelter Bay, Sauvignon Blanc – Marlborough, NZ
34Von winning - Villa Niederberger, Riesling – Pfalz, DU
34Gruber Roschitz - Klassik, Gruner Veltliner – Niederosterreich, AT
6 / 29Sacchetto - L’Elfo, Pinot Grigio – Veneto, IT
6.5 / 35Wijnhoeve De Kleine Schorre, Auxerrois – Schouwen Duivenland, NL
49Fournier - MMM, Chenin Blanc – Loire, FR
34Maison Didier Joubert,Vermentino - Pays D’oc, FR
29Olli - Feudo Maccari, Grillo – Sicilie, IT
31Tenuta Monteloro - Villa Antinori, Pinot Bianco – Toscane, IT
38Bodegas Martin Codax, Albarino – Rias Baixas, ES
29Henri Bourgeois - Sancerre ‘Les Baronnes’, Sauvignon blanc – Loire, FR
59Seaward - Spier, Chenin blanc - Swartland, ZA
6 / 32Bodega Norton - Reserva, Chardonnay – Mendoza, AR
36La Miranda - de Secastilla, Garnacha Blanca – Somantano, ES
32Finca Constancia - Parcela 52 Barricas, Verdejo – Vino de la Terra Castilla, ES
37Vergelegen - Reserve, Semillon – Stellenbosch, ZA
49Kuehn, Gewurztraminer - Elzas, FR
35Dumanet - Reserve, Chardonnay – Languedoc, FR
7 / 38Chateau de chamirey, Chardonnay - Bourgogne, FR
11 / 59Chateau De Gaure - Le Chateau, Chardonnay, Chenin Blanc – Limoux, FR
8.5 / 40Bruisend
Bodega Norton - Cosecha Especial Extra Brut, Chardonnay - Mendoza, AR
7 / 38Boschendal - Brut Rose, Chardonnay, Pinot noir – Stellenbosch, ZA
9 / 45Nicolas Feuillatte - Brut Reserve, Chardonnay, Pinot Noir – Champagne, FR
59Rood
Antinori -La Maestrelle, Sangiovese, Merlot, Syrah – Toscane, IT
32Pedregoso, Tabali, Pinot Noir - Limari, CL
6 / 32Chateau de la Gardine- Cotes du rhone, Grenache, Syrah, Mourvedre, Rhone, FR
29Beronia - Rioja Reserva, Graciano, Mazuelo, Tempranillo – Rioja, SP
8 / 38Boschendal - 1685 S&M, Shiraz, Mourvedre – Franschhoek, ZA
36Olivier Leflaive - Cuvee Margot, Pinot Noir – Bourgogne, FR
55Antinori - Peppoli Chianti Classico, Sangiovese – Toscane, IT
11 / 55MD Excellence- Domaine Ouled Thaleb, Cabernet, Merlot, Syrah - MA
6 / 32Mocavero - Primitivo del Salento, Primitivo – Puglia, IT
32La Pilosa- Herencìa Altes -bio-, Garnacha Peluda - Terra Alta - ES
32Viti Nuove, Poliziano, Vino nobile de Montepulciano - Sangiovese, IT
75Compania de vinedos Iberian - Jaros, Tempranillo – Ribera del Duero, SP
45Tedeschi - Amarone delle Valpolicella, Corvina, Corvinone, Rondinella – Veneto, IT
14 / 69Fontanafredda - Barolo d’alba Serralunga, Nebbiolo – Piemonte, IT
65Bodega Norton - Reserva, Malbec – Mendoza, AR
7 / 38Old Vine - Luca, Malbec - Lujan de Cuyo - AR
75Bent u op zoek naar iets bijzonders? Vraag naar onze kelderwijnen!
Rosé
BAUT Rosé van de maand, vraag naar de bediening!
5.5 / 29Henri Bourgeois – Sancerre ‘Les Baronnes’, Pinot Noi r- Loire, FR
55NATUURWIJN - WIT
Schmelter, Weisburgunder – Gols, AT
10 / 49De racine et des Ailes, Pinot Gris – Elzas, FR
45La Chimere, Riesling – Elzas, FR
49NATUURWIJN - ROOD
Costador, Trepat – Tarragona, SP
45Renaissance, Grenache, Syrah, Mourvedre – Rhone, FR
9 / 45NATUURWIJN - ORANJE
Metamorphika Xarello Brisat, Xarello – Tarragona, SP
13 / 65Brand & Fils - Fleur Maceration, Pinot Gris – Elzas, FR
59