• Home
  • Over ons
  • Menu
  • Nieuws
  • Reserveren
  • Groepen
  • Contact
Array
(
    [en] => Array
        (
            [code] => en
            [id] => 1
            [native_name] => English
            [major] => 1
            [active] => 0
            [default_locale] => en_US
            [encode_url] => 0
            [tag] => en
            [missing] => 0
            [translated_name] => Engels
            [url] => https://bautoost.nl/en/menu/
            [country_flag_url] => https://bautoost.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/en.png
            [language_code] => en
        )

    [nl] => Array
        (
            [code] => nl
            [id] => 37
            [native_name] => Nederlands
            [major] => 1
            [active] => 1
            [default_locale] => nl_NL
            [encode_url] => 0
            [tag] => nl
            [missing] => 0
            [translated_name] => Nederlands
            [url] => https://bautoost.nl/menu/
            [country_flag_url] => https://bautoost.nl/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/res/flags/nl.png
            [language_code] => nl
        )

)
NL
  • EN
ENNL

+31 (0)20 210 3011

Wibautstraat 125
1091 GL Amsterdam
Route

  • Home
  • Over ons
  • Menu
  • Nieuws
  • Reserveren
  • Groepen
  • Contact
NL
  • EN

Menu

DINER
  • DINER
  • BRUNCH / LUNCH
  • Bar Bites
  • COCKTAILS
  • Wijnen
  • DINER
  • BRUNCH / LUNCH
  • Bar Bites
  • COCKTAILS
  • Wijnen

à LA CARTE

Biologische oesters, Zeeuwse Creuse No. 3 - 4 stuks. De klassieke Franse oester met mignonette en citroen, Oester Apostolis met Bloody Mary saus en granité van selderij en gemberbier, Oester Billy met Enoki, sambai en shiso, Oester Buddy met een schuim van knolselderij beurre blanc

13.5

Tonijn, doperwten, gepekelde cantharellen, zwarte knoflook, tarama berbere-kruiden

15

Crushed biet (v), Gerookte labneh, za’atar, hazelnoot, molasse

12,5

Steak tartaar, oester, shiso, eidooier, sambai-azijn + supplement kaviaar Oscietra, per 5 gram €15,-

14

Burrata (V), Groene asperge, hazelnoot-salsa, sinaasappel, verveine

13,5

Prei (v), van de BBQ, amandel-miso crème, gedroogde eidooier, ‘petroto’ geitenkaas

13

Octopus, fava, gekarameliseerde zilver-ui, kapper blad, tomaten poeder

15

Roodbaars, gele curry pasta, ananas sambal, kruidensalade

14,5

Gamba, orzo, gepofte paprika, salie

13,5

Paddentoelen (V), duxelles, parmezaan, savooiekool, beurre blanc

13.5

Buikspek, witte uien creme, gepofte ui, varkens jus, abrikozen mostarda

14

GROEPEN

Groepen groter dan 8 personen serveren wij een 3-, 4-, of 5-gangen chefsmenu. Dit menu kan tevens als 'shared dining' geserveerd worden. Uiteraard houden wij hierin rekening met eventuele dieetwensen en allergieën mits deze tijdig bij ons bekend zijn.

3 gangen menu

37.5

4 gangen menu

47.5

5 gangen menu

57.5

SPECIALS

Côte de boeuf (per 100gr) CUTS OF THE DAY. Van de BBQ, boter van rund, sjalot, bieslook

10.5

Spitskool (V), 'Fiore Oudwijker', aardappelkaantjes, cashewnoten, olie van Oost-Indische kers

17,5

Poussin, piepkuiken, kippen jus, savooikool, katenspek

24,50

SIDES

Friet ‘frietboutique’, mayonaise, + €2.50 extra beurre noisette, Parmezaanse kaas, kruiden

5

Kropsla, 'the french way'

5

Broccoli, van de BBQ, schuim van bagna cauda, lotuswortel

6.5

Venkel, citrus, ouzo, walnoot

6.5

DESSERTS

Gebakken chocolade ganache, sinaasappel, olijfolie, crème fraiche, Maldon zout

9,5

Eclair, koffie crémeux, praline van cashewnoten en kardemom, citrus, chocolade

11

Kataifi, geitenkaas, pistache frangipane, gerookte amandel ijs, saffraan siroop

10

Sorbet (VGN) per bolletje

4

Dessert van de dag

10

Hollandse kaas selectie, Skeapsrond, boeren Leidsche oud, blokje gewassen korst, blauwe geit, Abrikozen compote, noten-rozijnenbrood van ‘Fort Negen’

14

BRUNCH CLASSICS

Scrambled tofu (VGN), 'Fort Negen' zuurdesem toast, rozen harissa, avocado, gemengde bladsalade

13.5

Gepocheerd ei (2st.), toast van zuurdesembrood (Fort Negen), zalm, crushed avocado, gemengde salade

15 + spinazie €2

BAUT Burger 2.0, huisgemaakte brioche, Holsteiner gehakt, ui, cheddar & friet ‘Frietboutique’ met mayonaise + €2.5 extra beurre noisette, Parmezaanse kaas, kruiden

18.5 / vegetarische optie: beyond meat burger + €1

Caesar Salad, little gem, ansjovis, croutons, parmezaanse kaas, Amsterdamse ui,

13.5 + kippendij €2.5

LUNCH MENU

TONIJN, doperwten, gepekelde cantharellen, zwarte knoflook, tarama

15

CRUSHED BIET (V), Gerookte labneh, za’atar, hazelnoot, molasse

12,5

STEAK TARTAAR, oester, shiso, eidooier, sambai-azijn + supplement kaviaar Oscietra, per 5 gram €15,-

14

BURRATA (V), groene asperge, hazelnoot-salsa, sinaasappel, verveine

13.5

PREI (V), van de BBQ, amandel-miso crème, gedroogde eidooier, ‘petroto’ geitenkaas

13

OCTOPUS, fava, gekarameliseerde zilver-ui, kapper blad, tomaten poeder

15

ROODBAARS, gele curry pasta, ananas sambal, kruidensalade

14,5

GAMBA, orzo, gepofte paprika, salie

13,5

BUIKSPEK, witte uien creme, gepofte ui, varkens jus, abrikozen mostarda

14

PADDENSTOELEN (V), duxelles, parmezaan, savooiekool, beurre blanc

13,5

Bar Bites

Crispy taco's (2), geiten shoarma, harissa yoghurt, watermeloen

11

Oesterzwam (VNG), van de BBQ, kimchi emulsie, ume-soja lak

7.5

Takoyaki ‘oliebollen', pulpo, tarama, wilde knoflook emulsie

9.5

Zuurdesembrood (Fort Negen)(V), miso boter

5

Okra (VGN), sweat chili, boekweit, sesam, koriander

8

Oesters (4), De klassieke Franse oester met mignonette en citroen, Oester Apostolis met Bloody Mary saus en granité van selderij en gemberbier, Oester Billy met Enoki, sambai en shiso, Oester Buddy met een schuim van knolselderij beurre blanc

13.5

Crudité (VGN), Geprakte avocado, chili vlokken, tuinbonen chips

9

Prosciutto di Parma (100 gr)

11

Gemarineerde olijven (VGN)

5.5

Arancini (5)(V), mozzarella, tomaat, gekonfijte knoflook aioli

7.5

Rundvlees bitterballen (5), huisgemaakte mosterdsaus

6.5

Schelpen, Madame Jeanette, venkel, kaffir limoen

13,5

BEENMERG, Parmezaan, peterselie salade, BBQ-zuurdesem + ‘Shoot the bone’ met Woodford Whiskey €5,-

9,5

Cocktails

ESPRESSO MARTINI, 42 Below Vodka / Borghetti / koffie likeur / espresso

12

CLARIFIED PORNSTAR MARTINI / 42 Below Vodka / passievrucht / vanille / champagne

10

NO SCRUBS / Patron tequilla infused koffiebonen / Ancho Reyes / cola cordial / soda water

12

CRYSTAL CLEAR CAIPIRINHA / Cachaca infused limoenschil / Acidic Solution / siroop

10

BLUE VELVET / Bombay Sapphire / Violet Liqueur / citroensap / thijmsiroop / bitters

12

COACHMAN’S CHOICE / Voerman Vieux / Bulleit Bourbon / Martini Rosso infused rozemarijn / kaneel siroop / bitters

11

WELCOME TO THE JUNGLE / Bacardi Carta Blanca infused ananas / Bols Banana / Yellow Chartreuse / limoensap / siroop / bitter

11

0% COCKTAILS

Neegroni 0%: Martini Vibrante, Caraway-grapefruit cordial / sensei sencha

7

Nojito 0%:Martini Floreale / munt-limoen cordial / 3 cents Soda Water

7

Espresso Colada 0%: Everleaf / gecondenseerde kokos / Espresso / Gula Java

7

Wit

Finca Constancia - Altozano, Verdejo, Sauvignon Blanc - Toledo ES

5.5 / 27

Boschendal - 1685 Grande Cuvée, Sauvignon Blanc - Franschhoek, ZA

35

Alvarinho 'contacto' Anselmo Mendes, Vhino Verde – Portugal

28

Jackson Estate - Shelter Bay, Sauvignon Blanc – Marlborough, NZ

34

Von winning - Villa Niederberger, Riesling – Pfalz, DU

34

Gruber Roschitz - Klassik, Gruner Veltliner – Niederosterreich, AT

6 / 29

Sacchetto - L’Elfo, Pinot Grigio – Veneto, IT

6.5 / 35

Wijnhoeve De Kleine Schorre, Auxerrois – Schouwen Duivenland, NL

49

Fournier - MMM, Chenin Blanc – Loire, FR

34

Maison Didier Joubert,Vermentino - Pays D’oc, FR

29

Olli - Feudo Maccari, Grillo – Sicilie, IT

31

Tenuta Monteloro - Villa Antinori, Pinot Bianco – Toscane, IT

38

Bodegas Martin Codax, Albarino – Rias Baixas, ES

29

Henri Bourgeois - Sancerre ‘Les Baronnes’, Sauvignon blanc – Loire, FR

59

Seaward - Spier, Chenin blanc - Swartland, ZA

6 / 32

Bodega Norton - Reserva, Chardonnay – Mendoza, AR

36

La Miranda - de Secastilla, Garnacha Blanca – Somantano, ES

32

Finca Constancia - Parcela 52 Barricas, Verdejo – Vino de la Terra Castilla, ES

37

Vergelegen - Reserve, Semillon – Stellenbosch, ZA

49

Kuehn, Gewurztraminer - Elzas, FR

35

Dumanet - Reserve, Chardonnay – Languedoc, FR

7 / 38

Chateau de chamirey, Chardonnay - Bourgogne, FR

11 / 59

Chateau De Gaure - Le Chateau, Chardonnay, Chenin Blanc – Limoux, FR

8.5 / 40

Bruisend

Bodega Norton - Cosecha Especial Extra Brut, Chardonnay - Mendoza, AR

7 / 38

Boschendal - Brut Rose, Chardonnay, Pinot noir – Stellenbosch, ZA

9 / 45

Nicolas Feuillatte - Brut Reserve, Chardonnay, Pinot Noir – Champagne, FR

59

Rood

Antinori -La Maestrelle, Sangiovese, Merlot, Syrah – Toscane, IT

32

Pedregoso, Tabali, Pinot Noir - Limari, CL

6 / 32

Chateau de la Gardine- Cotes du rhone, Grenache, Syrah, Mourvedre, Rhone, FR

29

Beronia - Rioja Reserva, Graciano, Mazuelo, Tempranillo – Rioja, SP

8 / 38

Boschendal - 1685 S&M, Shiraz, Mourvedre – Franschhoek, ZA

36

Olivier Leflaive - Cuvee Margot, Pinot Noir – Bourgogne, FR

55

Antinori - Peppoli Chianti Classico, Sangiovese – Toscane, IT

11 / 55

MD Excellence- Domaine Ouled Thaleb, Cabernet, Merlot, Syrah - MA

6 / 32

Mocavero - Primitivo del Salento, Primitivo – Puglia, IT

32

La Pilosa- Herencìa Altes -bio-, Garnacha Peluda - Terra Alta - ES

32

Viti Nuove, Poliziano, Vino nobile de Montepulciano - Sangiovese, IT

75

Compania de vinedos Iberian - Jaros, Tempranillo – Ribera del Duero, SP

45

Tedeschi - Amarone delle Valpolicella, Corvina, Corvinone, Rondinella – Veneto, IT

14 / 69

Fontanafredda - Barolo d’alba Serralunga, Nebbiolo – Piemonte, IT

65

Bodega Norton - Reserva, Malbec – Mendoza, AR

7 / 38

Old Vine - Luca, Malbec - Lujan de Cuyo - AR

75

Bent u op zoek naar iets bijzonders? Vraag naar onze kelderwijnen!

Rosé

BAUT Rosé van de maand, vraag naar de bediening!

5.5 / 29

Henri Bourgeois – Sancerre ‘Les Baronnes’, Pinot Noi r- Loire, FR

55

NATUURWIJN - WIT

Schmelter, Weisburgunder – Gols, AT

10 / 49

De racine et des Ailes, Pinot Gris – Elzas, FR

45

La Chimere, Riesling – Elzas, FR

49

NATUURWIJN - ROOD

Costador, Trepat – Tarragona, SP

45

Renaissance, Grenache, Syrah, Mourvedre – Rhone, FR

9 / 45

NATUURWIJN - ORANJE

Metamorphika Xarello Brisat, Xarello – Tarragona, SP

13 / 65

Brand & Fils - Fleur Maceration, Pinot Gris – Elzas, FR

59
Adres
Wibautstraat 125
1091 GL Amsterdam
Route
Contact

+31 (0)20 210 3011

info@bautoost.nl

Openingstijden

Ma tot Do: 11:30 - 23:00
Vrij en Zat: 11:30 - 01:00
Zon: 11:30 - 23:00
Lunch/brunch: 12:00 - 15:00
Terras: 11:30 - 23:00

Volg ons
  • Privacy Statement
  • Disclaimer
© 2021 GASEROP B.V. Alle rechten voorbehouden.